Body Control IJsselstein Geschiedenis Hoe werkt het Wat is het Voor wie Nutrition Kaneelpakkingen Universal Contour Wrap Mooi Onder Een Dak Contact
 

Voor wie?

Nieuw in Nederland: de Myo-balance, een revolutionair nieuw afslankmiddel, dat ook zeer geschikt is voor de behandeling van extreem overgewicht (boven de 25 kilo). Daarnaast boekt de Myo-balance ook bijzonder goede resultaten bij sporters (spierversterking) en bij de behandeling van medische klachten, zoals bekken-instabiliteit en RSI-klachten. Ook is behandeling met de Myo-balance succesvol te combineren met fysiotherapie.

Voor wie? De Myo-balance werkt eigenlijk even 'simpel' als doeltreffend: het apparaat stuurt een signaal (400 MHz) naar de spieren waardoor deze samentrekken. Omdat het apparaat niet de, normaal gesproken, bijbehorende energie levert, moeten de spieren hun werk doen met de opgeslagen energie en vet als brandstof. Energie en vetten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Door veel water te drinken, worden de afvalstoffen via de bloedbaan afgevoerd. Een behandeling van 17 minuten met de Myo-balance staat gelijk aan twee tot drie uur sporten (300 situps en 400 dijbeenspieroefeningen!). Dit terwijl de cliënt in een bijzonder comfortabele houding ligt.

SPORTERS

Maar de Myo-balance kan nog meer. Op een lagere frequentie (200 MHz) geeft het apparaat een signaal waarmee spiermassa wordt gekweekt. Ideaal voor sporters om bepaalde spiergroepen te verstevigen of om bepaalde lichaamsgebieden om medische redenen gericht te behandelen.

MS-PATIËNTEN

Gerry Pollock Niet zo vreemd dat de Myo-balance zijn wortels heeft in de medische wetenschap. Het apparaat is ontwikkeld door twee Britse wetenschappers, een biochemicus en een uitvinder op het gebied van medische elektronica, Gerry Pollock. Deze wetenschapper stond mede aan de wieg van de huidige pacemaker. Als wetenschapper, verbonden aan de Medische Faculteit van South Bank Universiteit van Londen, heeft hij het Myo-balance-apparaat in de jaren tachtig ontwikkeld voor de behandeling van MS-patiënten. Pollock ontdekte echter dat tijdens de behandeling de spieren niet alleen beter werden doorbloed, maar ook dat het vet rond de spieren werd afgebroken en de huid steviger en gezonder werd. In de jaren negentig bracht Pollock zijn ontdekking als afslankapparaat in Engeland op de markt, waar de Myo-balance al jaren op nummer 1 staat in de top-3 van afslank-apparaten. In Engeland werken meer dan 400 salons met de Myo-balance. Inmiddels werkt Pollock in het researchcentrum Innovations in Londen, het onderzoekscentrum van de Europese Unie.

17 MINUTEN

Een behandeling met de Myo-balance duurt 17 minuten (salontijd 30 minuten). De beste resultaten worden geboekt als een gehele kuur (tien behandelingen) in drie tot vier weken wordt afgerond. Het gemiddelde verlies ligt rond de 21 centimeter, wat overeenkomt met 1 kledingmaat.

'PLATTE GOLF'

Wat maakt de Myo-balance nu uniek? Andere systemen zenden 'golven' uit met een puntige top die in contact komt met de spier. Ten eerste is dat geen prettig gevoel voor de spier, maar belangrijker is dat het contact met de spier maar kort is. De Myo-balance-golf daarentegen is een hele 'platte' golf die geleidelijk opkomt en ook geleidelijk weer afneemt. Behalve meer comfort voor de cliënt, betekent dit vooral dat de periode van contact met de spier langer is. Hierdoor is de Myo-balance in staat in kortere tijd grotere resultaten te boeken.

Dus als u iedere spier in uw lichaam beweegt, zenden uw hersenen een motorische waarschuwing naar uw spieren om hen te laten bewegen. De Myo-balance stuurt een impuls naar de hersenen waardoor de spieren aangezet worden tot contractie (samentrekkingen). De impuls echter bezorgt geen energie naar de spieren om de spieren hun taak te laten doen. Dus de spieren gebruiken het opgeslagen buitensporige energie/vet als brandstof. Dit resulteert in het verbranden van het vet en het verliezen van centimeters. De afvalstoffen worden opgenomen door de bloedbaan van uw lichaam en als resultaat heeft de Myo-balance een blijvend effect. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken, dat het lichaam aanzet tot het verdrijven van de afvalstoffen.